Προσοχή! Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για στατιστικούς λόγους, κανένα προσωπικό στοιχείο δεν συλλέγεται ή αποθηκεύεται. Μάθετε περισσότερα εδώ. OK

Addressable SPI LED Strip RGB 60/m LED -1m (IP67)

30-00011467
Οι addressable ταινίες δεν είναι σαν τις συμβατές ταινίες Led που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, οι   a ddressable ταινίες  βασίζονται σε "έξυπνα" Led τα...
28.00
Διαθέσιμο
+
10+ 100+ 1000+
22.40 19.60 16.80
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Διαθεσιμότητα Καταστήματος Αθήνας
Περιορισμένη Διαθεσιμότητα

Οι addressable ταινίες δεν είναι σαν τις συμβατές ταινίες Led που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, οι addressable ταινίες βασίζονται σε "έξυπνα" Led τα οποία αποτελούνται από διευθυνσιοδοτουμένα Led. Βασικό χαρακτηριστικό των addressable ταινιών είναι ότι έχουν την δυνατότητα να ανάβουν κάθε led διαφορετικό χρώμα.

Αυτη είναι addressable SPI ταινία δεν είναι σαν τις κλασικές addressable LED γιατί έχει 2 καλώδια επικοινωνίας με τον μικροελεγκτή. Οι addressable SPI LED χρησιμοποιούν προτόκολο SPI με δύο καλώδια, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις απλές addressable ταινίες. Έχουν επίσης πολύ υψηλότερα ποσοστά ανανέωσης PWM, ώστε να μπορείτε να κάνετε το Persistence of Vision (POV) και να έχετε λιγότερα τρεμόπαιγμα, ιδιαίτερα σε χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας. Όπως τα addressable LED, τα LED SPI είναι LED μεγέθους 5050 με ενσωματωμένο μικροελεγκτή μέσα στο LED. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα addressable LED, αυτές οι λυχνίες LED έχουν 2 καλώδια (είσοδο και έξοδο) για την αποστολή δεδομένων - ένα pin για το Clock και ένα pin για Data. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε 2 Pin για να ελέγχετε τα addressable LED SPI. Επειδή το Clock και τα Data είναι ξεχωριστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ταχύτητα ή τύπο επεξεργαστή για να ελέγξετε αυτές τις λωρίδες.

Η λειτουργία των addressable ταινιών μπορεί να γίνει αποκλειστικά από μικροελεγκτές, όπως Arduino 8MHz ή 16MHz. Ένας μικροελεγκτής Arduino Uno μπορεί να ελέγξει έως 500 Led (χωρίς να έχει φορτωμένες άλλες βιβλιοθήκες), εάν επιθυμείς να συμπεριλάβεις στο project σου και άλλες βιβλιοθήκες προτείνεται να επιλέξεις τον Arduino Mega όπου έχει μεγαλύτερη μνήμα RAM. Η συνδεσμολογία με έναν μικροελεγκτή είναι απλή και χρησιμοποιεί μόνο ένα ψηφιακό PWM pin. Κάθε led μπορεί να ρυθμιστεί με 24-bit, 8-bit ανά χρώμα (κόκκινο-πράσινο-μπλέ). 

Για την τροφοδοσία της ταινίας θα χρειαστείς μία πηγή 5VDC (μπαταρία ή τροφοδοτικό), ιδιαίτερη προσοχή για την επιλογή του τροφοδοτικού είναι η ένταση του (Amp). Στο μέγιστο η ταινία απαιτεί 18Watts (περίπου 3.5A @ 5V) ανά μέτρο.

Η ταινία είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτο υλικό και μπορεί να κοπεί με ένα ψαλίδι ανά ένα led. Μπορείς να κολλήσεις στην ταινία πάνω στα χάλκινα pads καλώδιο (4 pads με διάκενο 0.1"/2.54mm) και φυσικά μπορείς να συνδέσεις μεταξύ τους περισσότερες από μία ταινία. 

Οι addressable ταινίες τερματίζουν σε βύσματα τύπου JST-SM 4 pin, αρσενικό από την μία άκρη και θηλυκό από την άλλη. Όταν αγοράζεις ολόκληρη την συσκευασία η ταινία έρχεται με τα δύο βύσματα στις αντίστοιχες άκρες, αν αγοράσεις κομμάτι της συσκευασίας τότε υπάρχει πιθανότητα να έχει το ένα βύσμα ή καθόλου. 

Κατασκευαστής :
OEM
Χώρα Προέλευσης:
Κίνα
Led ανά Μέτρο :
60
Θήκη Led:
5050
Στεγανοποίηση:
IP67
 • Δεν λειτουργεί σαν κλασική led ταινία, απαιτεί μικροελεγκτή.
 • Πωλείται ανά μέτρο.
 • Φάρδος ταινίας: 13mm (με την θήκη αδιαβροχοποίησης)
 • Πάχος ταινίας: 3mm (με την θήκη αδιαβροχοποίησης)
 • Απόσταση ανά Led: 11.5mm (0.45")
 • Πλήθος Led ανά μέτρο: 60 LEDs
 • Χρώμα Led: RGB (κόκκινο, πράσινο, μπλέ)
 • Χρώμα ταινίας (PCB): Μαύρο
 • Αδιαβροχοποίηση: IP67
 • Μέγιστη κατανάλωση: 60mA ανά Led
 • Τάση λειτουργίας: 5VDC
 • Μήκος κύματος ανά χρώμα: 600nm/500nm/475nm
 • Βύσμα: 4-pin JST SM
 • Συσκευασία: 4 μέτρα
 • Chip Led: APA102
Οι φωτογραφίες των προϊόντων μπορεί να διαφέρουν απο την πραγματικότητα. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε το προϊόν όσο καλύτερα γίνεται.