ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 85.00 έως 2kg

Pimoroni Plasma 2040

από PIMORONI
Απολαύστε τα πάντα με ουράνιο τόξο με αυτό το all-in-one ελεγκτή με τροφοδοσία USB-C για WS2812/Neopixel και APA102/Dotstar addressable ταινία LED. Το...
13-00035725
Ογκομετρικό βάρος: 0.01kg
Εγγύηση: Ως εξάρτημα, δεν καλύπτεται
Κατασκευαστής: PIMORONI
Part Number: PIM582
Χώρα Προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο
Διαθέσιμο
Αποστολή σε 24 ώρες
Χωρίς απόθεμα στο φυσικό κατάστημα
19.10
Χωρίς ΦΠΑ 15.40
+

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Απολαύστε τα πάντα με ουράνιο τόξο με αυτό το all-in-one ελεγκτή με τροφοδοσία USB-C για WS2812/Neopixel και APA102/Dotstar addressable ταινία LED.

Το Plasma 2040 είναι μια πλακέτα driver βασισμένη σε RP2040 για addressable ταινία LED (γνωστή και ως μαγικά ουράνια τόξα με το μέτρο). Έχει σχεδιαστεί για να κάνει όσο το δυνατόν πιο απλή την προσαρμογή, προγραμματιζόμενου φωτισμού - ιδανικό για γρήγορο φωτισμό κάτω από το ντουλάπι, εντυπωσιακό φωτισμό του καναπέ σας ή για ατμοσφαιρικό φωτισμό διάθεσης για τον χώρο εργασίας, τον υπολογιστή ή το vivarium.

Το Plasma 2040 τροφοδοτείται και προγραμματίζεται από USB-C και, επειδή το USB-C μπορεί να αντλεί ισχύ έως και 3Α, αυτό είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει ένα υγιές κομμάτι LED. Υπάρχουν τρία χρήσιμα κουμπιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανάβετε και να σβήνετε τα φώτα ή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ χρωμάτων ή εφέ, καθώς και ένα κουμπί reset και ένα ενσωματωμένο LED RGB.

Έχουμε επίσης τοποθετήσει μια υποδοχή QW/ST, για να είναι πολύ εύκολη η σύνδεση Qwiic ή STEMMA QT - τι θα λέγατε να συνδέσετε ένα ποτενσιόμετρο RGB για να προσαρμόσετε την ταχύτητα ή την απόχρωση των φώτων σας, έναν αισθητήρα ποιότητας αέρα για να φτιάξετε ο φωτισμός του γραφείου σας σε ένα τεράστιο θερμόμετρο ή σας λέει πότε πρέπει να σπάσετε ένα παράθυρο ή έναν αισθητήρα φωτός για να τα ενεργοποιήσετε αυτόματα όταν πέσει το σκοτάδι;

Σχετικά με το RP2040

Ο μικροελεγκτής RP2040 του Raspberry Pi είναι ένας διπλός πυρήνας ARM Cortex M0+ που τρέχει έως και 133Mhz. Συνδυάζεται σε 264 kB SRAM, 30 πολυλειτουργικές ακίδες GPIO (συμπεριλαμβανομένου ενός ADC τεσσάρων καναλιών 12-bit), ένα σωρό τυπικών περιφερειακών (I2C, SPI, UART, PWM, ρολόγια, κ.λπ.) και υποστήριξη USB.

Ένα πολύ συναρπαστικό χαρακτηριστικό του RP2040 είναι τα προγραμματιζόμενα IO που σας επιτρέπουν να εκτελείτε προσαρμοσμένα προγράμματα που μπορούν να χειριστούν τα GPIO pins και να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ περιφερειακών - μπορούν να εκφορτώνουν εργασίες που απαιτούν υψηλούς ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων ή ακριβή χρονισμό που παραδοσιακά θα απαιτούσαν πολλή βαριά διαχείρηση από την CPU.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • LED strip and connectors are sold separately, check out the extras tab for some options!
  • Η ταινίαLED και οι σύνδεσμοι πωλούνται χωριστά, ρίξτε μια ματιά στην στο "Συνδύασε το με" για ορισμένες επιλογές!
  • Το λογισμικό μας C++/MicroPython χρησιμοποιεί τις μηχανές κατάστασης PIO του RP2040 για να οδηγεί κάθε ταινία ξεχωριστά - αυτή η πλακέτα έχει μόνο ένα σετ LED strip connectors, αλλά αν θέλετε κάποια εφευρετική καλωδίωση, μπορείτε να οδηγείτε πολλές ταινίες ταυτόχρονα, ακόμα κι αν διαφορετικών τύπων!
  • Εάν είστε περίεργοι για το πόσο ρεύμα καταναλώνουν τα LED σας, έχουμε ενσωματώσει ορισμένα κυκλώματα ανίχνευσης ρεύματος σε αυτήν την πλακέτα, τα οποία μπορείτε να μετρήσετε διαβάζοντας το ADC3. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε στον κώδικά σας για να κάνετε πράγματα όπως η προσαρμογή της φωτεινότητας των LED σας με βάση τη διαθέσιμη ισχύ!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εγγύηση:
Ως εξάρτημα, δεν καλύπτεται
Κατασκευαστής
:
PIMORONI
Part Number:
PIM582
Μικτό Βάρος:
0.01kg
Χώρα Προέλευσης:
Ηνωμένο Βασίλειο
Συμβατό Raspberry:
  • Pico

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Τροφοδοτείται από RP2040 (Διπλός Arm Cortex M0+ που τρέχει έως και 133 Mhz με 264 kB SRAM)
  • 2 MB flash QSPI που υποστηρίζει XiP
  • Συμβατό με LED 5V WS2812/Neopixel/SK6812 και APA102/Dotstar/SK9822
  • Βιδωτοί ακροδέκτες για τη σύνδεση της ταινίας LED.
  • Υποδοχή USB-C για τροφοδοσία και προγραμματισμό (3A max)
  • Υποδοχή Qw/ST (Qwiic/STEMMA QT).
  • Ανίχνευση Low side ρεύματος (προσβάσιμο μέσω ADC3)
  • Reset, BOOT και δύο κουμπιά χρήστη (το κουμπί BOOT μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κουμπί χρήστη)
  • RGB LED
  • Πλήρως συναρμολογημένο (δεν απαιτείται συγκόλληση)
  • Διαστάσεις: 50x28x12mm (ΜxΠxΥ, συμπεριλαμβανομένων των βυσμάτων)
  • C++/MicroPython libraries
  • Schematic

 

 

ΑΡΧΕΙΑ

Ξεκινώντας

Το Plasma 2040 είναι αγνωστικιστικό υλικολογισμικού! Μπορείτε να το προγραμματίσετε με C/C++ ή MicroPython με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με ένα Raspberry Pi Pico. Μπορείτε να βρείτε (πολλές) περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό (καθώς και συνδέσμους λήψης για το υλικολογισμικό/SDK) στη σελίδα προορισμού RP2040. Μπορείτε να βρείτε τεκμηρίωση για την ενότητα MicroPython Plasma εδώ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το CircuitPython στο Plasma 2040! Το CircuitPython είναι ένα εύχρηστο, καλά εδραιωμένο οικοσύστημα με πολλά παραδείγματα κώδικα και προγράμματα οδήγησης για διασύνδεση με διαφορετικά είδη υλικού. Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το υλικολογισμικό CircuitPython για το Plasma 2040 και κάντε κλικ εδώ για έναν οδηγό έναρξης.

Κάντε κλικ εδώ για ένα φιλικό σεμινάριο για αρχάριους που καλύπτει τον τρόπο σύνδεσης διαφορετικών ειδών LED στο Plasma 2040 και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα απλό λαμπάκι απασχολημένου. Περιλαμβάνει κώδικα MicroPython και CircuitPython!

Συνδέοντας Breakouts

Αν το breakout σας διαθέτει βύσμα QW/ST καλώδιο JST-SH σε JST-SH ή μπορείτε εύκολα να συνδέσετε οποιοδήποτε από τα breakout του I2C Breakout Garden με ένα καλώδιο JST-SH σε JST-SH. σε συνδυασμό με έναν προσαρμογέα Qw/ST σε Breakout Garden.

Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα οποία είναι συμβατά επί του παρόντος με την έκδοση C++/MicroPython εδώ.

Διαθέσαμε επίσης ένα σετ I2C pins, αναλογικών ακίδων και ακίδων εντοπισμού σφαλμάτων, ώστε να μπορείτε να κολλήσετε πράγματα όπως breakouts ή αναλογικά ποτενσιόμετρα απευθείας σε αυτά (ή να κολλήσετε σε μια λωρίδα header και να συνδέσετε ολόκληρο το shebang σε ένα breadboard).

 

ΒΙΝΤΕΟ

Introducing Plasma 2040 - an all in one controller for 5V addressable RGB LED strip

Swathe everything in rainbows with this all-in-one, USB-C powered controller for WS2812/Neopixel and APA102/Dotstar addressable LED strip, powered by RP2040.