ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 85.00 έως 2kg

Pimoroni Servo 2040 - 18-Ch Servo Controller

από PIMORONI
Κατασκευάστε το εξάποδο/βραχίονα ρομπότ/άλλη αρθρωτή κατασκευή των ονείρων σας με αυτόν τον all-in-one σερβοελεγκτή RP2040 με μέτρηση ρεύματος, headers...
13-00035723
Ογκομετρικό βάρος: 0.02kg
Εγγύηση: Ως εξάρτημα, δεν καλύπτεται
Κατασκευαστής: PIMORONI
Part Number: PIM613
Χώρα Προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο
Διαθέσιμο
Αποστολή σε 24 ώρες
Χωρίς απόθεμα στο φυσικό κατάστημα
31.20
Χωρίς ΦΠΑ 25.16
+

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κατασκευάστε το εξάποδο/βραχίονα ρομπότ/άλλη αρθρωτή κατασκευή των ονείρων σας με αυτόν τον all-in-one σερβοελεγκτή RP2040 με μέτρηση ρεύματος, headers αισθητήρων και RGB LEDs.

Το Servo 2040 είναι ένας αυτόνομος σερβοελεγκτής για την κατασκευή αντικειμένων με πολλά κινούμενα μέρη. Διαθέτει προ-συγκολλημένα pin headers για σύνδεση έως και 18 servos - αρκετά για τους πιο μακριούς εξάποδους περιπατητές ή πολλούς βαθμούς ελευθερίας για τα ρομποτικά χέρια, τα πόδια ή τα πλοκάμια σας. Τα Servos μπορεί να απαιτούν ενέργεια, ειδικά οι μεγάλοι, γι' αυτό προσθέσαμε ορισμένες προσεγμένες λειτουργίες παρακολούθησης ρεύματος, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την κατανάλωση ενέργειας.

Υπάρχουν έξι addressable RGB LEDs (AKA Neopixels) για οπτική ανάδραση και αναφορές κατάστασης, καθώς και pin headers για σύνδεση έως έξι αναλογικών αισθητήρων - χρήσιμα για την ανίχνευση του σημείου που βρίσκεται το έδαφος, εάν πρόκειται να πέσετε σε τοίχο ή πόση πίεση το The Claw καταπονείται στο άτυχο θέμα δοκιμής σας. Έχουμε επίσης εμφανίσει μια σύνδεση QW/ST εκεί, για να είναι εξαιρετικά εύκολη η προσθήκη ενός ή δύο breakout Qwiic ή STEMMA QT.

Το Servo 2040 υποστηρίζεται από μια καλά τεκμηριωμένη βιβλιοθήκη servo C++/MicroPython με πολλά παραδείγματα για να σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε τις μεμονωμένες δυνατότητες (και τα πάντα μαζί).

 

RP2040 x servos

Χρησιμοποιήσαμε το RP2040 ως τον πυρήνα αυτής της πλακέτας λόγω της ευελιξίας των προγραμματιζόμενων IO (PIO). Παραδοσιακά, κάθε σερβομηχανισμός πρέπει να συνδέεται στο δικό του κανάλι με δυνατότητα PWM στον μικροελεγκτή. Το RP2040 έχει μόνο 16 κανάλια PWM, αλλά είναι δυνατό να οδηγήσετε έως και 30 σερβομηχανισμούς χρησιμοποιώντας τη μαγεία των PIO (αν είστε έξυπνοι με την καλωδίωση). Τα PIO του RP2040 είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορα, ώστε να μπορούν να οδηγούν σερβομηχανισμούς με ανάλυση μικρότερου δευτερολέπτου.

Έχουμε ενσωματώσει τον μικροελεγκτή RP2040 απευθείας στο Servo 2040, επομένως δεν χρειάζεστε ξεχωριστές πλακέτες microcontroller και servo driver boards. Αυτό δημιουργεί ωραίες συμπαγείς κατασκευές - ιδανικό για μικρά ρομπότ!

 

Σχετικά με το RP2040

Ο μικροελεγκτής RP2040 του Raspberry Pi είναι ένας διπλός πυρήνας ARM Cortex M0+ που τρέχει έως και 133Mhz. Συνδυάζεται σε 264 kB SRAM, 30 πολυλειτουργικές ακίδες GPIO (συμπεριλαμβανομένου ενός ADC τεσσάρων καναλιών 12-bit), ένα σωρό τυπικών περιφερειακών (I2C, SPI, UART, PWM, ρολόγια, κ.λπ.) και υποστήριξη USB.

Ένα πολύ συναρπαστικό χαρακτηριστικό του RP2040 είναι τα προγραμματιζόμενα IO που σας επιτρέπουν να εκτελείτε προσαρμοσμένα προγράμματα που μπορούν να χειριστούν τα GPIO pins και να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ περιφερειακών - μπορούν να εκφορτώνουν εργασίες που απαιτούν υψηλούς ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων ή ακριβή χρονισμό που παραδοσιακά θα απαιτούσαν πολλή βαριά διαχείρηση από την CPU.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Διαστάσεις: 62x42x12mm (Μ x Π x Υ, συμπεριλαμβανομένων των βυσμάτων). Οι οπές στερέωσης είναι M2.5 και 2.7mm από κάθε άκρη.
 • * Εάν θέλετε να τρέξετε servos με τάση υψηλότερη από 5V, θα πρέπει να κόψετε το 'Separate USB and Ext. Power' trace στο πίσω μέρος της πλακέτας για να αποτρέψετε την καταστροφή του RP2040 από την αυξημένη τάση.
 • Εάν κόψετε αυτό το trace, θα χρειαστεί να παρέχετε ξεχωριστή τροφοδοσία για το board logic (μέσω USB ή 5V στο broken out header).
 • Κατά τον προγραμματισμό ενός ρομπότ που τροφοδοτείται από μπαταρία μέσω USB, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε κάτι σαν προσαρμογέα USB μόνο για δεδομένα για να αποφύγετε την επανατροφοδότηση του υπολογιστή σας ή της μπαταρίας.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εγγύηση:
Ως εξάρτημα, δεν καλύπτεται
Κατασκευαστής
:
PIMORONI
Part Number:
PIM613
Μικτό Βάρος:
0.02kg
Χώρα Προέλευσης:
Ηνωμένο Βασίλειο
Τύπος Οδηγού:
 • Servo
Συμβατό Raspberry:
 • Pico

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Τροφοδοτείται από RP2040 (Διπλός Arm Cortex M0+ που τρέχει έως και 133 Mhz με 264 kB SRAM)
 • 2 MB flash QSPI που υποστηρίζει XiP
 • 18 σετ header pins για σύνδεση servos 3 pin
 • Υποστηρίζει servos υψηλότερης τάσης (έως 11V) *
 • 6 addressable RGB LED/Neopixel
 • 6 σετ header pins για σύνδεση αναλογικών αισθητήρων
 • Ενσωματωμένη ανίχνευση τάσης και ρεύματος
 • Κουμπί Reset και BOOT (το κουμπί BOOT μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κουμπί χρήστη)
 • Υποδοχή USB-C για προγραμματισμό και τροφοδοσία (3A max)
 • Βιδωτοί ακροδέκτες για παροχή εξωτερικής ισχύος (με προστασία αντίστροφης πολικότητας) (10A μέγιστο συνεχές ρεύμα)
 • Υποδοχή Qw/ST (Qwiic/STEMMA QT) για breakouts
 • Πλήρως συναρμολογημένο (δεν απαιτείται συγκόλληση)
 • C++/MicroPython libraries
 • Schematic
 • Mechanical drawing

ΑΡΧΕΙΑ

Λογισμικό

Επειδή είναι μια πλακέτα RP2040, το Servo 2040 είναι αγνωστικιστικό υλικολογισμικού! Μπορείτε να το προγραμματίσετε με C/C++, MicroPython ή CircuitPython.

Οι βιβλιοθήκες C++/MicroPython θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Servo 2040, είναι γεμάτες με ισχυρές δυνατότητες για εργασία με servos. Θα έχετε την καλύτερη απόδοση χρησιμοποιώντας τη C++, αλλά αν είστε αρχάριος, θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε τις μπαταρίες που περιλαμβάνονται στην έκδοση MicroPython για ευκολία στο ξεκίνημα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το CircuitPython στο Servo 2040, εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις ωραίες ανέσεις του οικοσυστήματος της Adafruit (σημειώστε ότι θα μπορείτε να ελέγξετε μόνο έως και 16 σερβομηχανισμούς με το CircuitPython).

Συνδέοντας Breakouts

Αν το breakout σας διαθέτει βύσμα QW/ST καλώδιο JST-SH σε JST-SH ή μπορείτε εύκολα να συνδέσετε οποιοδήποτε από τα breakout του I2C Breakout Garden με ένα καλώδιο JST-SH σε JST-SH. σε συνδυασμό με έναν προσαρμογέα Qw/ST σε Breakout Garden.

ΒΙΝΤΕΟ

First look at Servo 2040 - an all-in-one 18 channel servo controller, powered by RP2040

Servo 2040 is a standalone, RP2040 based servo controller - great for building hexapods, robot arms or other things with lots of moving parts. It has RGB LEDs/Neopixels for status updates, built in current monitoring and headers to add up to 6 analog sensors. There's also a Qwiic/STEMMA QT connector for adding breakouts!