ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 85.00 έως 2kg

Arduino Motor Shield Rev3

από Arduino

Το Arduino Motor Shield βασίζεται στο L298, το οποίο είναι ένα dual full-bridge driver που έχει σχεδιαστεί για να οδηγεί επαγωγικά φορτία όπως relays, solenoids, κινητήρες DC και βηματικούς κινητήρες.

02-00010304
Ογκομετρικό βάρος: 0.02kg
Εγγύηση: 12 Μήνες Εγγύηση Κατασκευαστή
Κατασκευαστής: Arduino
Part Number: A000079
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Διαθέσιμο
Αποστολή σε 24 ώρες
Χωρίς απόθεμα στο φυσικό κατάστημα
29.90
Χωρίς ΦΠΑ 24.11
+
Τιμές βάση ποσότητας (Λιανική - Χονδρική):
Ποσότητα 10+
Τιμή 26.91

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Arduino Motor Shield  βασίζεται στο L298 (datasheet), το οποίο είναι ένα dual full-bridge driver που έχει σχεδιαστεί για να οδηγεί επαγωγικά φορτία, όπως relays, solenoids, κινητήρες DC και βηματικούς κινητήρες. Σας επιτρέπει να οδηγείτε δύο κινητήρες DC με την πλακέτα Arduino, ελέγχοντας την ταχύτητα και την κατεύθυνση του καθενός ανεξάρτητα. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε την απορρόφηση ρεύματος κάθε κινητήρα, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. To shield είναι συμβατή με το TinkerKit, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα έργα συνδέοντας μονάδες TinkerKit στην πλακέτα.

Τροφοδοσία

Το Arduino Motor Shield πρέπει να τροφοδοτείται μόνο από εξωτερικό τροφοδοτικό. Επειδή το IC L298 που είναι τοποθετημένο στo shield έχει δύο ξεχωριστές συνδέσεις τροφοδοσίας, μία για τo logic και μία για την τροφοδοσία του driver. Το απαιτούμενο ρεύμα κινητήρα συχνά υπερβαίνει τη μέγιστη τιμή ρεύματος της USB.

Η εξωτερική τροφοδοσία (χωρίς USB) μπορεί να προέρχεται είτε από προσαρμογέα AC-to-DC (wall-wart) είτε από μπαταρία. Ο προσαρμογέας μπορεί να συνδεθεί συνδέοντας ένα βύσμα power jack 2.1 mm στην υποδοχή τροφοδοσίας της πλακέτας του Arduino στην οποία είναι τοποθετημένο το motor shield ή συνδέοντας τα καλώδια που έρχονται απο το τροφοδοτικό στην κλέμμα Vin και GND, φροντίζοντας να τηρούνται οι πολικότητες.

Για να αποφύγετε πιθανή ζημιά στην πλακέτα Arduino στην οποία είναι τοποθετημένο το shield, συνιστούμε τη χρήση εξωτερικής τροφοδοσίας που παρέχει τάση μεταξύ 7 και 12 V. Εάν ο κινητήρας σας απαιτεί περισσότερα από 9 V, σας συνιστούμε να διαχωρίσετε τις γραμμές τροφοδοσίας του shield και της πλακέτας Arduino στην οποία είναι τοποθετημένο το shield. Αυτό είναι δυνατό με το κόψιμο του jumper "Vin Connect" που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του shield. Το απόλυτο όριο για το Vin στην κλέμμα είναι 18V.

Τα power pins είναι οι εξής:

 • Το Vin στη κλέμμα, είναι η τάση εισόδου στον κινητήρα που είναι συνδεδεμένος στο shield. Ένα εξωτερικό τροφοδοτικό συνδεδεμένο σε αυτόν τον ακροδέκτη παρέχει επίσης ρεύμα στην πλακέτα Arduino στην οποία είναι τοποθετημένη. Κόβοντας το jumper "Vin Connect", το κάνετε ένα αποκλειστικό καλώδιο τροφοδοσίας για τον κινητήρα.
 • GND Γείωση στη κλέμμα.

Το shield μπορεί να παρέχει 2 αμπέρ ανά κανάλι, για συνολικά 4 αμπέρ στο μέγιστο.

Σύνδεση κινητήρων

Brushed DC κινητήρας. Μπορείτε να οδηγήσετε δύο μοτέρ DC Brushed συνδέοντας τα δύο καλώδια του καθενός στους βιδωτούς ακροδέκτες (+) και (-) για κάθε κανάλι Α και Β. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε την κατεύθυνσή του ρυθμίζοντας HIGH ή LOW με τα DIR A και DIR B pins, μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα μεταβάλλοντας τις τιμές του κύκλου λειτουργίας PWM A και PWM B. Τα pins Brake A και Brake B, εάν ρυθμιστούν ΥΨΗΛΑ, θα φρενάρουν αποτελεσματικά τους κινητήρες DC αντί να τους αφήσουν να επιβραδύνουν μειώνοντας την ισχύ. Μπορείτε να μετρήσετε το ρεύμα που διέρχεται από τον κινητήρα DC διαβάζοντας τα pins SNS0 και SNS1. Σε κάθε κανάλι θα υπάρχει μια τάση ανάλογη με το μετρούμενο ρεύμα, η οποία μπορεί να διαβαστεί ως κανονική αναλογική είσοδος, μέσω της συνάρτησης analogRead() στην αναλογική είσοδο A0 και A1. Για τη διευκόλυνσή σας, έχει βαθμονομηθεί ώστε να είναι 3.3V όταν το κανάλι αποδίδει το μέγιστο δυνατό ρεύμα, δηλαδή 2Α.

Φυσικά χαρακτηριστικά

Το μέγιστο μήκος και πλάτος του Motor Shield PCB είναι 2.7 και 2.1 ίντσες αντίστοιχα. Τέσσερις οπές για βίδες επιτρέπουν την προσάρτηση της πλακέτας σε μια επιφάνεια ή θήκη.

Σημειώστε ότι η απόσταση μεταξύ των ψηφιακών pins 7 και 8 είναι 160 mil (0.16"), ούτε πολλαπλάσιο της απόστασης 100 mil των άλλων pins.

 

Είσοδος και Έξοδος

Αυτό το shield έχει δύο ξεχωριστά κανάλια, που ονομάζονται Α και Β, που το καθένα χρησιμοποιεί 4 από τα pins του Arduino για να οδηγεί ή να ανιχνεύει τον κινητήρα. Συνολικά υπάρχουν 8 pins σε χρήση σε αυτό το shield. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε κανάλι ξεχωριστά για να οδηγήσετε δύο κινητήρες DC ή να τους συνδυάσετε για να οδηγήσετε έναν διπολικό βηματικό κινητήρα. Τα shield του shield, χωρισμένες ανά κανάλι φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Function pins per Ch. A pins per Ch. B
Direction D12 D13
PWM D3 D11
Brake D9 D8
Current Sensing A0 A1

Εάν δεν χρειάζεστε το Brake και το Current Sensing και χρειάζεστε επίσης περισσότερες ακίδες για την εφαρμογή σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες κόβοντας τα αντίστοιχα jumpers στην πίσω πλευρά του shield.

The additional sockets on the shield are described as follow: 

Οι πρόσθετες υποδοχές στο shield περιγράφονται ως εξής:

 • Κλέμμα για να συνδέσετε τους κινητήρες και την τροφοδοσία τους.
 • 2 Υποδοχές TinkerKit για δύο αναλογικές εισόδους (σε λευκό), συνδεδεμένες σε A2 και A3.
 • 2 Υποδοχές TinkerKit για δύο αναλογικές εξόδους (με πορτοκαλί στη μέση), συνδεδεμένες με εξόδους PWM στα pins D5 και D6.
 • Υποδοχές TinkerKit για τη TWI interface (σε λευκό χρώμα με 4 pins), η μία για είσοδο και η άλλη για έξοδο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εγγύηση:
12 Μήνες Εγγύηση Κατασκευαστή
Τυπος Shield:
 • Motor
Κατασκευαστής
:
Arduino
Part Number:
A000079
Μικτό Βάρος:
0.02kg
Χώρα Προέλευσης:
Ιταλία
Max. Current per Channel:
2A
Τύπος Οδηγού:
 • DC Motor

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Operating Voltage: 5V to 12V
 • Motor Controller: L298P
  • Drives:
   • 2 DC motors
   • 1 stepper motor
 • Max Current: 2A per channel or 4A max (with external power supply)
 • Current Sensing: 1.65V/A
 • Free Running Stop and Brake Function

ΑΡΧΕΙΑ