Προσοχή! Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για στατιστικούς λόγους, κανένα προσωπικό στοιχείο δεν συλλέγεται ή αποθηκεύεται. Μάθετε περισσότερα εδώ. OK

Arduino Uno Rev3

Arduino, A000066, 2 Έτη Εγγύηση Κατασκευαστή
02-00010301
Το Arduino Uno αποτελεί την βασική πλακέτα της τεχνολογίας Arduino και προτείνεται για να ξεκινήσει κάποιος με τα ηλεκτρονικά και τον προγραμματισμό. Το Arduino Uno Rev3 βασίζεται στον μικροελεγκτή ATmega328 της Atmel.
Τιμή καταλόγου: 25.00
22.90
Κερδίζετε : 2.10 (8%)
Διαθέσιμο
+
10+ 100+
22.00 21.25
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Διαθεσιμότητα Καταστήματος Αθήνας
Περιορισμένη Διαθεσιμότητα

Το Arduino Uno αποτελεί την βασική πλακέτα της τεχνολογίας Arduino και προτείνεται για να ξεκινήσετε την εκμάθηση με τα ηλεκτρονικά και τον προγραμματισμό. Το μοντέλο Uno της οικογένειας Arduino είναι το πιο διαδεδομένο και είναι συμβατό με πλήθος αισθητήρων και επεκτάσεων. 

Η έκδοση 3 (Rev3) είναι η τελαυταία που κυκλοφορεί και είναι πλήρως συμβατή με καινούργιες και παλιές πλακέτες επέκτασης. 

Το Arduino Uno Rev3 βασίζεται στον μικροελεγκτή ATmega328 της Atmel. Είναι μια ολοκληρωμένη πλακέτα που περιέχει ότι χρειάζεται για να μπορεί να προγραμματιστεί και να λειτουργήσει συνδέοντάς την με ένα απλό καλώδιο USB στον υπολογιστή σας ή με ένα τροφοδοτικό στην πρίζα, επίσης μπορεί να λειτουργήσει με απλή μπαταρία. Αναλυτικά η πλακέτα διαθέτει 14 ψηφιακές εισόδους ή εξόδους (6 απο αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν PWM εξόδους), 6 αναλογικές εισόδους, 1 θύρα USB (τύπου B) για τον προγραμματισμό και την τροφοδοσία της πλακέτας, 1 είσοδο τροφοδοσίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για τροφοδοσία απο τροφοδοτικό πρίζας ή απο απλή μπαταρία, 1 υποδοχή ICSP και τέλος κουμπί για το reset της πλακέτας. Ο μικροελεγκτής είναι συγχρονισμένος στους 16 μεγάκυκλους (Crystal 16MHz). Αυτή η έκδοση του Arduino Uno είναι με μικροελεγκτή αποσπώμενο (DIP Version) και έχετε με αυτό την δυνατότητα να πειραματιστείτε άφοβα όσες φορές θέλετε, αν θα καεί ο ελεγκτής, διότι μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με έναν καινούριο με μικρό κόστος.

Η μνήμη Flash του Arduino Uno που μπορείτε να αποθηκεύσετε το πρόγραμμα σας (sketch) είναι 32KB, ικανή να δεχτεί τα περισσότερα απλά προγράμματα, αν σε περίπτωση δεν σας αρκεί μπορείτε να επιλέξετε μια μεγάλυτερη πλακέτα Arduino όπως η Arduino Mega 2560.

Το Arduino Uno λειτουργεί με τροφοδοσία 5V DC απο την είσοδο του USB ή με 9V/12V DC απο την είσοδο της τροφοδοσίας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Το UNO στα Ιταλικά σημαίνει ENA και για αυτό η εταιρεία Arduino έδωσε το όνομα της σε αυτή την πλακέτα που ήταν η πρώτη της οικογένειας Arduino που είχε επικοινωνία απευθείας με τον υπολογιστή μέσω θύρας USB σε συνεργασία με το πρόγραμμα Arduino 1.0 (IDE 1.0).

Για να ξεκινήσετε με τον προγραμματισμό του Arduino Uno μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή την σελίδα που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες.

Σημείωση: Αυτή είναι η γνήσια πλακέτα της Arduino Uno.

Σημείωση: Στην συσκευασία περιλαμβάνεται μόνο η βασική πλακέτα Uno, μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο μας καλώδιο USBτροφοδοτικό 12V και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για την κατασκευή σας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Μικροελεγκτής ATmega328
 • Αχριτεκτονική ελεγκτή AVR
 • Τάση λειτουργίας: 5 VDC
 • Τάση εισόδου 7-12 V προτεινόμενη
 • Τάση εισόδου 6-20 V limit, min-max
 • Ψηφιακές εισόδους/εξόδους 14 (6 PWM εξόδους)
 • PWM Ψηφιακές εισόδους/εξόδους 6
 • Αναλογικές εισόδους 6
 • Ρεύμα ανα είσοδο/έξοδο 20mA
 • Ρεύμα ανα είσοδο/έξοδο 3.3V 50mA
 • Μνημη Flash 32 KB απο τα οποία 0.5 KB χρησιμοποιούνται για το σύστημα
 • Μνήμη SRAM 2 KB
 • Μνήμη EEPROM 1 KB
 • Ταχύτητα 16 MHz
 • Κωδικός προϊόντος A000066 (THT, DIP version), A000073 (SMD)

Διαστάσεις πλακέτας: 68.6mm x 53.4mm

Βάρος πλακέτας: 25g

Αρχεία:


Κατασκευαστής :
Arduino
MPN:
A000066
Εγγύηση:
2 Έτη Εγγύηση Κατασκευαστή
Χώρα Προέλευσης:
Ιταλία
Microcontroller:
ATmega328
Operating Voltage:
5V
Input Voltage:
7-12V
Input Voltage (limits):
6-20V
Digital I/O Pins:
14
Analog Input Channels:
6
PWM Channels:
6
DC Current per I/O Pin:
40mA
DC Current for 3.3V Pin:
50mA
Flash Memory:
32 KB
SRAM:
2 KB (ATmega328)
EEPROM:
1 KB (ATmega328)
Clock Speed:
16 MHz
Γράψτε μια κριτική
Οι φωτογραφίες των προϊόντων μπορεί να διαφέρουν απο την πραγματικότητα. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε το προϊόν όσο καλύτερα γίνεται.